HySN ry

Hyvinkään Seudun Numismaatikot ry (HySN) on perustamisvuodestaan 1975 lähtien koonnut yhteen Hyvinkään seudulla ja Keski-Uudellamaalla asuvien vanhojen ja uusien rahojen, mitalien, kunniamerkkien ja muiden numismatiikan yhteyteen kuuluvien esineiden tutkijoita ja keräilijöitä. Tarkoituksena on edistää numismaattista harrastusta, tiedettä ja mitalitaidetta.

Yhdistyksen päätoiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat kaupungit ja kunnat: Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula, Vihti sekä Riihimäki. Päätoiminta-alueen lisäksi jäsenet myös muualta Suomesta tai ulkomailta ovat tervetulleita.

Tärkein toimintamuoto on kevät- ja syyskaudella pidettävät kerhoillat, joissa pidetään numismaattisten keräilykohteiden huutokauppoja, esitelmiä ja ”tietoiskuja” ja muuta numismatiikkaan liittyvää valistustoimintaa. Huutokaupat ovat jäsenille luotettava kanava hankkia ja myydä keräilykohteita.

Huutokaupoissa voivat olla vain Suomen Numismaatikkoliiton jäsenyhdistysten jäsenet.

Myös avustukset, lahjoitukset tai testamentit ovat tervetulleita toiminnan ja numismaattisen aatteen tukemiseksi.

Hyvinkään Seudun Numismaatikot ry on Suomen Numismaatikkoliitto ry:n jäsenyhdistys. HySN- jäsenillä on oikeus osallistua ostajina ja myyjinä kaikkien jäsenyhdistysten järjestämiin huutokauppoihin. Suomen Numismaatikkoliitto ry julkaisee Numismaatikko-lehteä (ilmestyy 5 kertaa vuodessa), missä on hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa ja jäsenyhdistysten huutokauppalistoja.

Kerhoiltojen yhteydessä yhdistyksen jäsenillä on myös mahdollisuus hyödyntää yhdistyksen jäsenten osaamista rahojen tunnistamisessa ja hinnan arvioinnissa. Yhdistyksen toimihenkilöt-ja kokeneemmat jäsenet pystyvät myös tukemaan jäseniä väärennösten tunnustamisessa. Yhdistyksen omistuksessa on myös väärennösten tunnistamisessa auttavia työkaluja kuten mikroskooppikamera, luuppi, elektroninen työntömitta, magneettirata sekä tarkkuusvaaka. Nämä välineet ovat jäsenistön käytettävissä yhdistyksen kerhoilloissa ja huutokaupoissa,

Tervetuloa toimintaan mukaan! Yhdistyksen jäseneksi tai kannattajajäseneksi voi liittyä jäsenyys sivulla.