Kohteiden jättäminen

Huutokaupat

Valtakunnallinen huutokauppa järjestetään kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lisäksi kerhohuutokauppoja järjestetään neljä kertaa vuodessa. Kaikkiin huutokauppoihin voi kuka tahansa jättää kohteitaan myytäväksi. Valtakunnallisen huutokaupan huutokauppaluettelo julkaistaan Numismaatikko-lehdessä ja kerhon nettisivuilla. Kerhohuutokaupan huutokauppaluettelo julkaistaan kerhon nettisivuilla. Ostajana huutokauppaan voivat osallistua HySN:n jäsenten lisäksi kaikki Suomen Numismaatikkoliiton jäsenyhdistysten jäsenet.

Jos haluat jättää kohteita huutokauppoihin, ota yhteyttä yhdistyksen toimihenkilöihin:

 

Yleisin tapa jättää kohteet huutokauppaan on ottaa yhteyttä huutokaupanhoitajaan, joka voi noutaa kohteet, määrittää niiden pohjahinnan ja kuntoluokan. Huutokaupanhoitaja pystyy myös tukemaan myyjää päättämään kannattaako kohteet laittaa huutokaupattavaksi.

Toinen vaihtoehto on lähettää huutokaupanhoitajalle valmis lista myytävistä kohteista. Tässä tapauksessa kuvaile kohteet mahdollisimman tarkasti ja aseta niille pohjahinta. Sopiva pohjahinta on tavallisesti n. 50 – 70 % todennäköisestä myyntihinnasta. Voit esittää kohteillesi oman kuntoarviosi, mutta lopullisen kuntoluokituksen tekee huutokaupanhoitaja. Luokittelu tapahtuu Suomen Numismaattisen Yhdistyksen ja Numismaatikkoliiton luokitteluperiaatteiden mukaisesti luokkiin 0 – 10. Luettelo myytäväksi jätetyistä kohteista, mahdollisesti myymättä jääneiden kohteiden palautusosoite sekä tilinumero maksua varten tulee liittää mukaan. Tässä tapauksessa lista myytävistä kohteista kannattaa lähettää huutokaupanhoitajalle sähköpostilla. Myös käsinkirjoitettu luettelo kelpaa yhtä hyvin, mutta sähköisessä muodossa toimitettu lista nopeuttaa luettelon laadintaa. Hyvin kuvailtu kohde saa paljon tarjouksia, jolloin hinnankin voi odottaa nousevan ainakin kohtuulliseksi. Kohteeseen kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan liittää myös selventävä kuva, esimerkiksi jpeg-muodossa. Osassa huutokaupoista myös huutokaupanhoitaja kuvaa valittuja kohteita.

Myyntiprovisio

Myyntiprovisio eli välityspalkkio on 5 %. Lisäksi peritään kohdemaksu 2 € valtakunnallisessa huutokaupassa (ilmoitus Numismaatikko-lehdessä) ja 1€ kerhohuutokaupassa. Kohdemaksu kattaa ilmoituskulut Numismaatikko-lehdessä ja myynnistä aiheutuvat tarvikekulut. Myyjille maksut kohteista suoritetaan sovitulla tavalla tilitysten valmistuttua, yleensä 2 – 3 viikon kuluttua huutokaupan jälkeen.