HySN ry

Hyvinkään Seudun Numismaatikot ry (HySN) on perustamisvuodestaan 1975 lähtien koonnut yhteen Hyvinkään seudulla ja Keski-Uudellamaalla asuvien vanhojen ja uusien rahojen, mitalien, kunniamerkkien ja muiden numismatiikan yhteyteen kuuluvien esineiden tutkijoita ja keräilijöitä. Tarkoituksena on edistää numismaattista harrastusta, tiedettä ja mitalitaidetta.

Yhdistyksen päätoiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat kaupungit ja kunnat: Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula, Vihti sekä Riihimäki. Päätoiminta-alueen lisäksi jäsenet myös muualta Suomesta tai ulkomailta ovat tervetulleita.

Tärkein toimintamuoto on kevät- ja syyskaudella pidettävät kerhoillat, joissa pidetään numismaattisten keräilykohteiden huutokauppoja, esitelmiä ja ”tietoiskuja” ja muuta numismatiikkaan liittyvää valistustoimintaa. Huutokaupat ovat jäsenille luotettava kanava hankkia ja myydä keräilykohteita. Paitsi jäsenille yhdistys tarjoaa kaikille halukkaille mahdollisuuden myydä vanhoja rahoja ja muuta alaan liittyviä esineitä huutokaupoissaan. Toimintaan kuuluu myös numismaattisten kohteiden arviointia esim. kuolinpesille, keräilijöille tai esineistä muuten kiinnostuneille. Eikä avustukset, lahjoitukset tai testamentit ole poissuljettuja toiminnan tukemiseksi.

Hyvinkään Seudun Numismaatikot ry on Suomen Numismaatikkoliitto ry:n jäsenyhdistys. HySN- jäsenillä on oikeus osallistua ostajina ja myyjinä kaikkien jäsenyhdistysten järjestämiin huutokauppoihin. Suomen Numismaatikkoliitto ry julkaisee Numismaatikko-lehteä (ilmestyy 6 kertaa vuodessa), missä on hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa ja jäsenyhdistysten huutokauppalistoja.

Yhdistyksen jäseneksi tai kannattajajäseneksi voi liittyä jäsenyys sivulla.